ANUNȚ OFICIAL pentru toți românii cu rate la bănci

ANUNȚ OFICIAL pentru toți românii cu rate la bănci

- in ECONOMIE
1321
Comentariile sunt închise pentru ANUNȚ OFICIAL pentru toți românii cu rate la bănci
mugur isarescu

Anunț oficial de la BNR despre ratele românilor. Ce a determinat creșterea ROBOR. Nimic mai simplu: lipsa de lichiditati in piata, a scumpit leul ceea ce acondus inevitabil la cresterea dobanzilor la creditele in lei.

TOTUSI. Banca Națională a României a hotărât menținerea dobânzii cheie, menținerea rezervelor minime obligatorii la nivelurile actuale, a declarat marți, într-o conferință de presă, guvernatorul Mugur Isărescu.

„Sunt factori autonomi evoluţiei lichidităţii în piaţă. Un exemplu e manieră în care sunt plătite taxele şi impozitele şi felul în care sunt plătite salariile şi pensiile. Taxele se plătesc pe 30 ale lunii. Sunt absorbiţi banii şi se duc în contul care se află la BNR. Acest lucru echivalează cu o absorbţie de lichiditate. După 5 ale lunii lichiditatea e retrimisă în piaţă, prin plăţile făcute de stat. Sunt mişcări lunare. Ce a intervenit în această lună e o performanţă mai bună în colectarea impozitelor, mai mult decât ne-am aşteptat. Nu ştiu dacă MFP s-a aşteptat. Rolul BNR e să regleze lichiditatea. Operaţiunile noastre sunt săptămânale. Momentul septembrie 2017 vine după o lungă perioada de excedent de lichiditate”, a spus Isărescu.

sursa: antena3.ro

loading...

Facebook Comments