Viața incredibilă a femeii care trăiește singură în sălbăticie, de când s-a născut. Cu ce trebuie să se confrunte zi de zi, unii nu ar rezista nici măcar o oră (video)

Viața incredibilă a femeii care trăiește singură în sălbăticie, de când s-a născut. Cu ce trebuie să se confrunte zi de zi, unii nu ar rezista nici măcar o oră (video)

- in EXTERNE
1509
Comentariile sunt închise pentru Viața incredibilă a femeii care trăiește singură în sălbăticie, de când s-a născut. Cu ce trebuie să se confrunte zi de zi, unii nu ar rezista nici măcar o oră (video)
Agafia Lykov

Foarte multe persoane spun câteodată, la nervi, că și-ar dori să trăiască în pustietate, fără să mai vadă pe cineva sau să interacționeze cu oamenii.

Însă, de la spus la faptă este o diferență extrem de mare. Tu ai avea curaj să renunți la cei din jurul tău și să locuiești absolut singur?

Pentru o femeie din Siberia, pe nume Agafia Lykov, care a locuit singură în pustie din anii 1940, singuratatea a devenit un stil de viață. Aflată la 250 de kilometri distanță de cel mai apropiat oraș și locuind singură în adâncul pădurii, Agafia are propriile sale probleme zilnice de rezolvat.

Cunoscută pentru iernile insuportabil de friguroase, Siberia este un loc crunt în care să trăiești tot timpul anului. Orașele mici din Siberia sunt legate de calea ferată transsiberiană, iar orice se află la o distanță mai mare de stațiile în care trenurile opresc este practic inaccesibil.

Agafia este singura rămasă dintr-o familie de credincioşi ruşi care au traversat pădurea de conifere a Siberiei ca să scape de persecuţie şi să-şi protejeze stilul de viaţă. Părinții și frații săi au murit, rând pe rând.

În 1978, un grup de geologi sovietici aflați într-o misiune în Siberia a descoperit o familie care trăia în taiga de câteva decenii fără ca nimeni să știe de existența lor. Familia Lykov nu mai intrase în contact cu alți oameni de 42 de ani și nici nu știa că existase un Al Doilea Război Mondial.

În anii ’30, după ce fratele lui Karp Lykov a fost ucis de un soldat comunist, el și soția sa, Akulina, și cei doi copii ai lor, Savin și Natalia, au fugit către sălbătica Siberie, unde s-au refugiat într-o zonă complet izolată de civilizație. În cei 42 de ani de izolare, cei doi au mai avut doi copii, născuți și crescuți în taiga, iar așezarea lor a fost descoperită din întâmplare abia în 1978.

În apropierea unui pârâu, au descoperit o colibă micuță și cu un geam minuscul, care nu părea deloc potrivită să servească drept locuință. Însă, înăuntru erau cinci locatari. Geologii au fost întâmpinați de un bărbat foarte bătrân, care i-a poftit înăuntru, unde au descoperit că acea colibă, sărăcioasă și murdară, era casă pentru cinci persoane: bătrânul Karp Lykov, în vârstă de 77 de ani, și copiii săi, Savin, Natalia, Dmitri și Agafia. Soția lui Karp, Akulina, murise din cauza foametei în urmă cu mai bine cincisprezece ani.

Fără energie electrică și cu acces zero la apa curgătoare, Agafia își petrece fiecare zi din viața ei făcând munci grele, manuale.

La douăzeci și șapte de ani de la moartea mamei sale, tatăl ei a murit, lăsând-o singura stăpână pe gospodăria din Lykov. De nouă ani, ea trăia încă o dată în izolare totală. Asta până când un geolog rus, Yerofei, s-a mutat într-o cabană de pe deal, pentru a-i fi aproape.

Pentru a se apăra de sălbăticiuni, are o pușcă, știe să facă focuri pentru a îndepărta urșii, își taie lemne singură pentru a le pune pe foc și își confecționează singură încălțăminte pentru a nu aluneca pe gheață. Ea îl ajută și pe vecinul său cu apa.

Pentru a nu sta singură, Agafia are un câine și o pisică și împarte cu animalele de companie mâncarea pe care și-o procură singură.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook aktualnews.ro, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

loading...

Facebook Comments