Călătoria de MAXIM o oră între oricare două oraşe de pe Pământ. Tehnologia foloseste Sistemul de Transport Interplanetar care trimite oamenii pe MARTE

Călătoria de MAXIM o oră între oricare două oraşe de pe Pământ. Tehnologia foloseste Sistemul de Transport Interplanetar care trimite oamenii pe MARTE

- in STIINTA
2447
Comentariile sunt închise pentru Călătoria de MAXIM o oră între oricare două oraşe de pe Pământ. Tehnologia foloseste Sistemul de Transport Interplanetar care trimite oamenii pe MARTE
calatorie intr-o ora

Elon Musk vrea să inventeze un sistem de transport bazat pe aceeași rachetă cu care intenționează să ajungă pe Marte. O călătorie între oricare două orașe de pe Terra ar dura cel mult o oră.

Elon Musk, proprietarul Tesla, a dezvăluit la Congresul Astronomic Internațional o actualizare la planurile care vizează construirea Sistemului de Transport Interplanetar cu care intenționează să trimită oameni pe Marte în 2024 prin intermediul companiei pe care o deține, SpaceX.

Omul de afaceri american a dezvăluit că intenționează să dezvolte în paralel și un sistem de transport rapid între marile orașe ale lumii, bazat pe aceeași rachetă pe care o va utiliza în cadrul proiectului marțian.

Astfel, pasagerii ar urma să decoleze de pe o platformă situată în largul unei mari cu o navetă spațială propulsată de o rachetă până pe orbita Pământului. După ajungerea pe orbită, naveta s-ar separa de rachetă, ar călători cu viteze de până la 27.000 de kilometri și ar ateriza pe o altă platformă marină situată în apropierea orașului de destinație.

Potrivit lui Musk, cele mai multe călătorii de acest gen ar dura circa 30 de minute. De exemplu, o călătorie de 12.000 de kilometri de la New York la Shanghai ar urma să dureze doar 39 de minute, iar una de la Londra la Dubai numai 29 de minute.

Sursa: automarket.ro

loading...

Facebook Comments